{lang: 'hu'}

Most, hogy próbálok átállni a tudatos létre elgondolkodtam a híreken is. Hogyan befolyásolják az életem? Jók vagy rosszak? Mit kezdjen velük az ember? Arra a megállapításra jutottam, hogy ezentúl teszek magasról a hírekre. Eddig rendszeres index olvasó voltam. Nézzünk körül az indexen és számoljuk össze azokat a híreket amik lényegesen befolyásolják az életünket, majd a pozitív híreket. Őszintén szólva én elég keveset találtam. Egy csomó olyan hír van, ami úgy mond “felkúr”, de ha elgondolkodom, hogy miért is idegesítem magam rájövök, hogy nem tudom, hiszen vagy nem érint a dolog vagy nem tudok ellene tenni. Na de hogy ne csak rébuszokban beszéljek, mondok pár példát, lássuk:

  • Az ünnepekkor is aktív a BSA: Konkrétan ez a hír az, ami teljesen lényegtelen számomra mégis idegesít: mi a francot akcióznak ezek karácsonykor, miért nem keresnek normális munkát… stb.
  • Érvényben marad a gárda betiltása: Nem ismerem túl alaposan a gárdát, nem tudom, hogy ők most rosszak vagy jók, hisz csak hírekből ismerem a múltjuk, azt meg nem mindíg hiszem el. 🙂 Azonban mégis idegesít, mivel tudom, hogy ez a szervezet nem teljesen tisztességesen lett bezáratva. És emiatt jön most egy sor mérgelődés.

Szóval itt van 2 példa, aminek elolvasásával máris kering 2 negatív gondolat/érzés a fejemben. Miért? Változtat ez a két hír az én életemen? Hát nem. Két példa, de számtalan ilyen van. Olyat sajna nem tudok csinálni, hogy rákattintok a gombra, ami kiadja a számomra lényeges és/vagy pozitív hangvételű, illetve érzést keltő híreket. Szóval levonom a végső kozekvenciát: a hírek nagyrészét elolvasni felesleges (főleg a bulvárt :)), kivéve ha nagyon információ hiányban szenvedünk és nincs miről beszélgetni a szomszéddal 🙂 Úgy gondolom, hogy ha egy hír helyett elolvasunk egy (weblabor cikket vagy linux man page-t vagy) jó könyvet az sokkal inkább befolyásolja az életünket, mint a fenti hírekhez hasonlók elolvasása.

By the way nem olvasok már híreket 3 napja és jelenthetem: semmi elvonási tünet, remegés és hasonlók, és kevesebbnek sem érzem magam! 🙂