Rólam

{lang: 'hu'}
Meghódítottuk a tengert (is)

Meghódítottuk a tengert (is)

Ha esetleg még nem ismernénk egymást személyesen, bemutatkozom. Szabó Gábornak hívnak és én volnék a srác a bal oldali képen. Jelenleg budapest legnagyobb kerületében, a XI. kerületben lakom másodmagammal.

Eddigi életem során számos dologgal ismerkedtem meg és próbáltam ki, ám a legnagyobb szerelmem mégiscsak a web. Ha éppen nem dolgozom, akkor nagy valószínűséggel az alábbi dolgok egyikét (vagy akár többet is egyszerre) csinálom: edzés, bringázás, olvasás, slack line, baráti találkozó, sétálás, kirándulás, utazás, alvás, filmezés/mozizás, színház, strandolás, facebookozás, tanfolyam, szervezkedés. És akár ide írhatnék egy stb.-t is, mert ez közel sem a sor vége.

Igazán érdekesnek találom, ezáltal sokat is foglalkozom a sikerpszichológiával, az érvényesüléssel, üzlettel és a hétköznapi pszichológiával. Mélyen hiszek a személyiségfejlesztés és pozitív gondolkodás erejében és azt kell mondjam, hogy eddig bejött. Fel kell ismernünk, hogy egyetlen dolog állandó a mai világban, ez pedig a változás. Aki ezt belátja és alkalmazkodik az nem fog csalódni, aki nem, arra sajnos egy kevésbé jó sors vár. Az utóbbi években azt gondolom, hogy hatalmas változáson esett át a személyiségem, alapvetően pozitív irányba. Ez részben a rengeteg elolvasott könyv hatására, részben pedig az emberi kapcsolataimban felismert minták hatására alakult ki. A probléma megoldással kapcsolatos hozzáállásomat két szóval tudom jellemezni: konstruktív és asszertív. Illetve kiegészíteném azzal, hogy legalábbis törekszem az esetek többségében így hozzáállni. Egy pár éve kezdődött és azóta is folyamatosan újabb és újabb bizonyítékát adja az élet azon törvényszerűségnek, amely azt mondja ki: “Adjatok és néktek is adatik”, így ezt is szem előtt tartva élem a mindennapjaimat.

Már jó a hangulat a trófeában

Már jó a hangulat a trófeában

A jövőre vonatkozó terveim között szerepel még néhány életforma kipróbálása, így nem tartom valószínűnek, hogy a weboldal illetve alkalmazásfejlesztés mesterségét fogom művelni még évtizedekig. Persze mindig jelen lesz valamilyen szinten, azonban szeretném magam kipróbálni más területeken is. Például nemrégiben egy fantasztikus könyv hatására ráébredtem, hogy imádok utazni és új kultúrákat megismerni, így van egy olyan tervem is, hogy olyan állást fogok keresni (vagy csinálni magamnak), ami utazással, a világ felfedezésével jár. Aztán ezzel kapcsolatban még van egy olyan tervem is, hogy éljek egy-két-három évet külföldön. Ez egy olyan dolog, amit azt gondolom mindenkinek ki kéne próbálnia legalább egyszer az életben, hiszen hatalmas változásokat tud előidézni egy másik kultúra megélése.

Olaszországi kirándulás a párommal

Olaszországi kirándulás a párommal

A végső, mindent átfogó célom az, ha letelik az időm ezen a bolygón, akkor megbánás nélkül tudjak távozni és ne kelljen őrlődnöm azon, hogy mennyi mindent megtehettem volna. Bízom benne, hogy úgy alakul az élet számomra, hogy ez sikerüljön.